Asetukset - Yritykset asetukset

Sisällysluettelo:

Yrityksen tiedot

Nimi

Voit tarvittaessa muuttaa yrityksesi nimen

Y-tunnus

Yrityksesi y-tunnus (annettu rekisteröitymisen yhteydessä). Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos tarvitset muuttaa tätä.

EDI/OVT tunnus

Yrityksesi verkkolaskuosoite.

Yrityksen sähköposti

Yrityksen yleinen yhteysosoite joka näkyy myös laskujen tiedoissa.

Laskutus sähköposti

Osoite johon ilmoitus saapuvasta laskusta lähetetään. Jos laskutusosoitetta ei ole määritetty, lähetetään ilmoitus yrityksen yleiseen sähköpostiosoitteeseen.

Ilmoita ostolaskuista sähköpostiin

Jos et halua ilmoituksia saapuneista ostolaskuista, poista ruksi ja tallenna asetukset

Kotisivu

Täytä yrityksesi kotisivun osoite tähän, jos haluat sen näkyvän laskulla

Sähköpostimuistutusten väli (päivää)

Valitse kuinka monen päivän välein haluat lähetettää muistutusviestiä asiakkaalle joka ei ole noutanut sähköposti-ilmoituksella välitettyä laskua. Laita tähän nolla, jos et halua lähettää muistutuksia lainkaan

Sähköpostiraportit

Valitse, haluatko vastaanottaa sähköpostiraportteja Maventa-tilisi laskumääristä

Raportti sähköpostiosoitteet

Lisää sähköpostiraporttien vastaanottajat tähän (pilkulla eroteltuna)

Visma Duetto perintäpalvelu aktivoitu

Kun Visma Duetto perintäpalvelu on aktivoitu näet  Laskut-osiossa vaihtoehdon Lähetä perintään, josta voit lähettää laskuja perittäväksi tai huomautettavaksi. Lisää tietoa täällä

Sisäisen vastaanoton reititys PEPPOL-verkon kautta Valitse, jos haluat vastaanottaa Maventa-verkon sisäisiä laskuja PEPPOL-verkon kautta (?)
Aseta lasku pitoon kun useita vastaanottajia

Lasku asetetaan pitoon, mikäli vastaanottajan y-tunnuksella löytyy useita vastaanottajia. Saat samalla myös ilmoituksen pitoon asetetusta laskusta ja voit määritellä lähetyksen tiedot uudelleen.

Älä salli saman laskunumeron käyttöä Kun tämä on valittuna, saat virheviestin jos yrität lähettää laskun olemassaolevalla numerolla
Estä kaikki sähköpostiviestit

Tällä valinnalla voit estää sähköposti-ilmoitusten lähetyksen yrityksen sähköpostiin

Vastaanota Finvoice versiota 2

Valitse, mikäli vastanotat Finvoicea ja haluat noutaa versiota 2.0 tai uudempia. Huom! Tarkista ensin, että taloushallinto-ohjelmistosi tukee uutta Finvoice versiota

Klikkaa muutosten jälkeen sivun alalaidassa olevaa Päivitä -painiketta.

Laskutustiedot

Laskutustiedot -sivulla voit muuttaa laskutusosoitettasi, eli määrittää, miten haluat että Maventa laskuttaa sinua Maventan palveluiden käytöstä. Vaihtoehtoina ovat Maventa-tili, sähköposti, postiosoite tai e-lasku muulle kuin Maventa tilille. Lisää tietoa täällä.

Laskujen lähettäminen

Täällä voit muuttaa asetuksia koskien laskujen lähetystä. Sivulta löydät seuraavat asetukset:

Tulostuspalvelu käytössä

Ota tulostuspalvelu käyttöön tai pois käytöstä. Lisää tietoa täällä

Tulostuspalvelun kirjeluokka Valitse, haluatko käyttää Economy vai Priority -kirjeluokkaa. Ulkomaille paperilaskut menevät aina Priority -luokassa
Virheilmoitusten sähköpostiosoitteet Voit lisätä yhden tai useamman (eroteltuna pilkulla) sähköpostiosoitteen jonne sähköposti-ilmoitus lähetetään mikäli laskun lähetys epäonnistuu
Lähetä virheilmoitus myös laskun luoneelle käyttäjälle? Valitse, mikäli sähköpostiviestejä lähetysvirheistä lähetetään myös laskun luoneelle käyttäjälle
Älä lähetä laskuja PDF muodossa sähköpostitse Valinta estää laskujen toimittamisen sähköpostitse niille asiakkaille, jotka eivät vastaanota verkkolaskuja
Lähetä liitteet sähköpostitse Tällä valinnalla sähköpostitse lähetettyihin laskuihin lisätään laskun kuva (PDF-lasku) sekä mahdolliset muut liitteet viestin liitetiedostoiksi, eli vastaanottajan ei tarvitse noutaa laskua esilläpitopalvelustamme. Huom! Tällä asetuksella ette saa tietoa siitä onko lasku avattu kuten normaalisti sähköposti-ilmoitusta käytettäessä ja liitteiden maksimikoko on 5 megatavua

Klikkaa muutosten jälkeen sivun alalaidassa olevaa Päivitä -painiketta.

Laskujen vastaanotto

Tällä sivulla voit nähdä yrityksesi verkkolaskuosoitten laskujen vastaanottoa varten. Voit myös valita haluatko vastaanottaa laskuja Maventan kautta muuttamalla valintaa kohdassa Vastaanota laskuja. Klikkaa muutosten jälkeen sivun alalaidassa olevaa Tallenna -painiketta.

Postiosoite

Täällä pääset tarkistamaan rekisteröityessä ilmoitetun postiosoitteen sekä ja tarpeen tullen myös päivittämään yrityksen osoitetiedot.

Klikkaamalla postiosoitteen maan nimeä voit muokata osoitetta tai poistaa sen kokonaan.

Klikkaa muutosten jälkeen sivun alalaidassa olevaa Päivitä -painiketta.

Pankkitilit

Pankkitili-asetuksista voitte lisätä yrityksen pankitilitiedot Maventa-tilille. Tilillä voi olla tallennettuna useampi tilinumero ja yksi tilinumeroista voi olla oletustilinumero. Uuden tilinumeron saat lisättyä klikkaamalla Lisää pankkitili. Tilinumeroa voi muokata klikkaamalla pankin nimeä. Klikkaa muutosten jälkeen sivun alalaidassa olevaa Päivitä -painiketta.

Käyttäjät

Käyttäjät -osiosta saat listan yrityksen käyttäjistä. Osiosta voit myös tarkastaa yrityksen käyttäjien nimi- ja puhelinnumerotietoja, poistaa käyttäjän tai lisätä uuden käyttäjän tilille. Tilillä tulee kuitenkin aina olla yksi ylläpitäjä.

Käyttäjän rooli voi olla joko Käyttäjä (user) tai Ylläpitäjä (admin). Käyttäjän roolia on osin rajoitettu, ja ainoastaan ylläpitäjä voi mm. muokata oman yrityksen asetuksia ja pankkitilejä, katsoa ostolaskuja, sekä tarkastella myyntitilastoja.