Miten aktivoin pankkiverkkoyhteyden?

Pankkiverkkoyhteys pitää aktivoida ennen kuin laskuja voi lähettää tai vastaanottaa pankkiverkosta.

Sinun ei tarvitse olla yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Tilin pääkäyttäjän tulee tehdä pannkiverkkoyhteyden avaus.

Aktivointi tapahtuu seuraavasti:

1. Kirjaudu yrityksesi Maventa- tai verkkolaskut.fi-tilille
  2. Mikäli aktivoit pankkiverkkoyhteyden Maventa-tililtä, klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset-linkkiä. Avautuvan sivun vasemmassa reunassa on musta otsikko Lisäpalvelut, jonka alapuolella on linkki Pankkiverkkoasetukset
  3. Jos teet aktivoinniin käyttäen verkkolaskut.fi:tä, klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset linkkiä. Avautuvalla sivulla olevan "Omat asetukseni" -otsikon alta löydät linkin Pankkiverkko.
  4. Klikkaa 'Avaa pankkiverkko nyt' ja tämän jälkeen ilmoitat sähköpostiosoitteesi tunnistautumisprosessia varten.
  5. Tämän jälkeen Visma Sign lähettää sinulle sähköpostikutsun, joka sisältää heidän palveluunsa aktivointilinkin sekä salasanan. Huomioi, että linkin voimassaolo on pari päivää. Seuraa viestissä saamiasi ohjeita.
  6. Annettuasi salasanan selaimeesi avautuu uusi välilehti, jossa voit esikatsella sinulle lähetettyä asiakirjaa. Kun olet lukenut asiakirjan, sulje välilehti ja palaa allekirjoitussivulle.
  7. Allekirjoittaaksesi asiakirjan kirjoita henkilötunnuksesi ja tunnistaudu sen jälkeen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tällä varmistetaan henkilöllisyytesi. Tietojasi ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.
  8. Tunnistautumisen jälkeen saat allekirjoitetun asiakirjan sähköpostiisi.
  9. Saat sähköpostitse tiedon palvelun avautumisesta noin viikon sisällä aktivoinnista

Pankkiverkon aktivointi pitää tehdä admin-oikeudet omaavalla käyttäjätunnuksella.
Tunnistautuminen tehdään omilla, henkilökohtaisilla verkkopalvelutunnuksilla eli ei esim. yrityksen tunnuksilla.

Palvelunaktivoinnin jälkeen sinulla on mahdollisuus lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja kaikilta pankkia verkkolaskun palveluntarjoajana käyttämiltä yrityksiltä. Jos haluat lähettää verkkolaskuja kuluttaja-asiakkaillesi heidän verkkopankkiinsa, ota yhteyttä sales@maventa.com

Pankkiverkkoasiakkaiden verkkolaskuosoitteet ovat usein IBAN muodossa eli esimerkiksi FI1231231232312. Osoitteet voi tarkistaa Tieken verkkolaskuosoitteistosta tai suoraan vastaanottajalta. Huomioikaa lähettäessänne laskuja pankkiverkkoon, jos laskuttajalle löytyy IBAN-muotoinen osoite, tulee sitä käyttää aina OVT-tunnuksen sijaan. IBAN-muotoista osoitetta tulee antaa ilman välilyöntejä.

Jos haluatte vastaanottaa verkkolaskuja pankkiverkosta, tulee teidän ilmoittaa normaali verkkolaskuosoitteenne mutta operaattoriksi pitää antaa DABAFIHH normaalin MAVENTA tunnuksen sijaan. Tarkemmat tiedot täältä.