Kuinka Skannitili avataan?

Skannauspalvelun avulla myös paperilla ja sähköpostillatulevat ostolaskut saadaan muutettua hetkessä sähköisiksi.

Palvelun avulla saat yhdistettyä paperi-, sähköposti- ja verkkolaskujen vastaanoton ja pääset kokonaan eroon paperista, mikä takuuvarmasti tehostaa ajankäyttöäsi. Yrityksellesi tarvitsee vain avata skannitili ja pyytää niitä toimittajia, joilla ei ole vielä verkkolaskuja käytössään lähettämään laskut skannausosoitteeseen. Palvelu toimii siten, että saapuvat laskut skannataan ja niistä tulkitaan alla mainitut perustiedot, joiden avulla luodaan verkkolasku.
Perustietoja ovat laskun tyyppi, laskun numero, päiväys, eräpäivä, verollinen summa, ALV summa, viitenumero, viitteenne, sarjanro, lähettäjän Y-tunnus, lähettäjän nimi, IBAN-tilinumero ja valuutta.

Laskun tiedot ja kuva toimitetaan Maventa-verkkolaskutilille, jonne myös kaikki muut verkkolaskusi saapuvat. Skannattujen laskujen siirtäminen yrityksesi taloushallintojärjestelmään onnistuu samalla tavalla Maventa-tililtäsi kuin verkkolaskujen siirtäminen, eli joko Maventa Connectorin avulla tai suoraan taloushallinto-ohjelmistostasi, jos ohjelmatoimittajasi on jo integroitu Maventaan.
Jos ohjelmistostasi ei löydy suoraa Maventa integraatiota, voit ladata Maventa Connectorin täältä.

Näin avaat skannitilin:

1. Kirjaudu Maventa-tilillesi osoitteessa https://secure.maventa.com/login
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset-linkkiä.
  3. Klikkaa tämän jälkeen vasemmasta navigaatiosta Lisäpalvelut > Skannitili
  4. Siirryttyäsi Skannipalvelun aktivointiin lisää kenttiin yrityksesi osoitetiedot palautettavan materiaalin lähettämistä varten
  5. Rastita Hyväksyn hinnaston ja ehdot ja avaan skannitilin ja paina lopuksi Tilaa
  6. Skannitilinne on valmiina vastaanottamaan materiaalia seuraavana arkipäivänä

Näet nyt skanniosoitteesi, jonka voit antaa niille toimittajille, jotka vielä lähettävät paperilaskuja.