Maventa Customer Care

Rosa Jul 11 (FIN) Maventa / Tulostuspalvelu

Maventa-tilillä on nyt valittavissa myös värillinen tulostus mustavalkoisen tulostuksen lisäksi.

Lasku on pieni, mutta tärkeä osa yrityksesi asiakasviestintää. Värillisellä tulostuksella varmistat, että lasku on yrityksesi ilmeen mukainen sekä sähköisesti että paperilla.

 

 Asetukset > Laskujen lähettäminen

Snip20160711_6.png

 

Mikäli käytössäsi on Maventan laskupohja, voit myös ladata yrityksesi logotiedoston Maventa-tilille, jolloin Maventan muodostamaan laskukuvaan lisätään yrityksesi logo oikeaan yläreunaan (kts. PDF-esimerkki).

 

Asetukset > Ulkoasuasetukset 

Snip20160711_10.png

 

Tia May 23 (FIN) Maventa / Ilmoitukset

Tutkittuamme puheluiden tilastoja olemme päättäneet muuttaa puhelinpalvelumme aukioloaikaa. Uusi aukioloaika on 1. kesäkuuta lähtien arkisin klo 9-16.

Tämä mahdollistaa asiakaspalvelijoidemme entistä nopeamman reagoimisen sähköisiin tukipyyntöihin.

 

Maventan asiakaspalvelu toivottaa kaikille aurinkoista kesän alkua!

Tapio Jul 7 (FIN) Maventa / Ilmoitukset

7.7. klo. 11.15 Palvelu palautettu onnistuneesti ja on jälleen toiminnassa normaalisti.

7.7. klo. 10.34 Palvelussamme on hetkellinen häiriö. Pyrimme korjaamaan ongelman mahdollisimman pian.

Rosa Feb 8 (FIN) Maventa / Ilmoitukset

PDF-aineistojen lähetys palvelussa on nyt kirjeiden lähetysluokaksi valittavissa Economy tai Priority.

Aikaisemmin kirjeluokkaa ei pystynyt valitsemaan vaan kirjeet menivät aina Priority-luokassa. Priority on edelleen oletusasetuksena, jos luokaa ei käy muuttamassa PDF-aineistojen lähetyksen käyttöliittymästä tai määritä sitä erikseen API:n yli lähetyksen yhteydessä.
Screen_Shot_2016-02-08_at_13.22.26.png
HUOM! Tämä asetus vaikuttaa ainoastaan PDF aineistojen kautta lähetettävien kirjeiden luokkaan. Tulostupalvelun kirjeluokkaa voi käydä muttamassa Maventa-tilillä kohdassa Asetukset > Laskujen lähettäminen > Tulostuspalvelun kirjeluokka

Karoliina Feb 25 (FIN) Maventa / Yleistä

Maventa- ja Verkkolaskut.fi-tilien irtisanominen tapahtuu asiakaspalvelumme kautta kirjallisesti.
Voitte lähettää vapaamuotoisen ilmoituksen sähköpostiosoitteeseen support@maventa.com tai tukipyyntönä osoitteesta http://maventa.com/verkkolaskutus/asiakastuki/tukipyynto/.

Irtisanomisilmoituksen tulee tehdä tilinne pääkäyttäjä tai yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Jos irtisanomisilmoituksen tekee yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö joka ei omista pääkäyttäjän oikeuksia, tarvitsemme myös yrityksen kaupparekisteriotteen.

Irtisanomisen jälkeen ette pysty enää tarkastamaan vanhoja laskujanne, joten huolehtikaa että olette tallentaneet haluamanne laskut ennen sulkemista.
Tämä onnistuu esimerkiksi Maventa-tilillä kohdasta Laskut -> Vie laskuja.

Irtisanominen astuu heti voimaan kun ilmoitus on käsitelty. Irtisanomista ei pysty ajastamaan, eli ilmoitus tulisi tehdä samalla viikolla kun haluatte sulkea tilinne.

Mikäli tilillänne on ollut tapahtumia viime laskutuksen jälkeen tulette saamaan vielä loppulaskun. Laskun minimisumma on 10 euroa ja mikäli tämä summa ei ole tullut täyteen edellisen laskun lähettämisen jälkeen, lähetämme loppulaskun vuoden lopussa. Yrityksellänne on vastuu huolehtia että laskutustietonne ovat ajan tasalla. Pääkäyttäjänne tulee tarkistaa ennen tilin sulkemista laskutustietonne Maventa-tilillä kohdasta Asetukset -> Yrityksen tiedot -> Laskutustiedot.